İşte kışa aylarında sofraları şenlendirecek lezzetli ve tariflerden bazıları:
Balık Çorbası
Malzemeler
1 orta boy levrek
Yarım demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
5-6 tane karabiber
1 sap kereviz yaprağı
1,5 adet orta boy havuç
Büyük boy bir patatesin yarısı
1 adet küçük boy kereviz
1 adet yumurta
1 adet limon
1 tatlı kaşığı buğday unu
Karabiber
Hazırlanışı
Tencereye orta boy soğan, maydanoz sapları, defneyaprağı, kereviz yaprağı, tane karabiberi koyun. 8 bardak su ekleyip kaynayana kadar bekleyin ve temizlenmiş balığı ekleyin. Balığın dağılmasına izin vermeden kısık ateşte pişirin (balığın büyüklüğüne göre 10-15 dakika). Balık pişince sudan çıkartıp suyunu süzün. Balığı kılçıklarından ayırın, iri parçalar halinde hazırlayın. Havuç, kereviz ve patatesi minik küpler halinde doğrayın. Temiz bir tencereye süzdüğünüz balık suyunu koyun, içine sebzeleri ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Terbiyesi için yumurtayı ve limon suyunu un ile çırpın. Pişmekte olan çorbanın suyu ile sıcaklığını ayarlayın ve yavaş yavaş karıştırılarak çorbaya ekleyin. İri parçalar halinde ayıkladığınız balıkları çorbaya ekleyin ve çorbayı ateşten alın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder