23 Haziran 2014 Pazartesi

Sokak Hayvanları Şenliği (25 Haziran Çarşamba)

Beşiktaş Belediyesi, sokakta yaşayan hayvan dostlarımız için 25 Haziran Çarşamba günü Ulus Aykut Barka Parkı’nda “Sokak Hayvanları Şenliği” düzenliyor.

Oyuncu ve aktivist Tuna Arman’ın sunuculuğunu yapacağı etkilnikte fotoğraf sanatçısı Ateş Kantürk ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun’un birlikte düzenlediği “Farkında Mısın?” adlı sergi de yer alacak. Engelli hayvanların da yaşamın içinde var olduğunu bize hatırlatan sergi için 24 ünlü sanatçı, 24 engelli hayvanla birlikte objektiflerin karşısına geçti. Çekimleri gerçek engelli hayvanlarla gerçekleştirilen sergi, ayrıca dünyada ilk olmanın gururunu yaşıyor.

Şenliğin ziyaretçileri, K9 arama-kurtarma köpeklerinin, Ayşe Doğancı’nın bebekken sokakta bulup bakmaya başladığı köpeği Güllü’nün ve bir hayvan barınağında yaşamını sürdüren 4 engelli köpeğin gösterisini izleyebilecek.

Sokak Hayvanları Şenliği’nde sahne alacak olan Jale’ye Reyhan Karaca, Semiha Yankı ve Selçuk Ural gibi birbirinden değerli konuk sanatçılar eşlik ederek şenliği daha da renklendirecekler. Gecede aynı zamanda sokak hayvanları derneklerinin verdikleri bilgiler doğrultusunda dernek faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olunurken bağış yapmak ve açılacak stantlardan alışveriş yaparak derneklere destek olmak da mümkün olacak.

Gecenin sonunda hayvan hakları konusuna dikkat çeken “Ezber” adlı kısa film gösterilecek. Yedikule Hayvan Barınağı’nda çekilen “Sıradan Bir Gün” filmi de gün boyunca şenlik alanına kurulan ekranlardan izlenebilecek.

Temiz bir kap su bulamadıkları için böbrek taşı düşüren, insan şiddeti yüzünden katledilen, sakat bırakılan bu dostlarımızın var olduğunu, hatta yanı başımızda tıpkı bizler gibi yaşam mücadelesi verdiklerini hatırlamamız ve toplumda farkındalık yaratabilmek adına gelin Sokak Hayvanları Şenliği’nde bize katılın.
Çünkü “Hayvanlar bizlere emanet edilmiş dilsiz yetimlerdir.”

Program Akışı:
17.00–18.00 Farkında Mısın? Kokteyl ve Serginin gezilmesi
18.00–18.20 Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın açılış konuşması
18.20–18.50 K9 Kurtarma Show
18.50–19.10 Ayşe Doğancı & Güllü Show
19.10–19.30 Engelli Dog Show
19.30- 21.00 CANLI KONSER :
JALE ve Orkestrası
Konuk Sanatçılar: REYHAN KARACA
SEMİHA YANKI
SELÇUK URAL
21.00 – 21.15 ‘EZBER’ Film Gösterimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder