30 Haziran 2014 Pazartesi

Vibrazioni Mediterranee (Akdeniz Titreşimleri) konseri 10 temmuz ücretsiz

Vibrazioni Mediterranee (Akdeniz Titreşimleri) İtalya’nın AB Dönem Başkanlığına geçmesi münasebetiyle,Martino De Cesare, Paki Palmieri, Daniele Brenca ve Graziano Galatone’den oluşan “Vibrazioni Mediterranee (Akdeniz Titreşimleri)” Müzik Grubunun Konseri.

Kültürel köken olarak Akdeniz ve Mare Nostrum’un iki kıyısı arasında köprü görevindeki müzik; lokal sanatçılarla alışveriş ve yurtdışında İtalyan müzisyenlerin tanıtımını üstlenmek için doğmuş “ Müzik Elçileri” projesinin en anlamlı örneklerinden olan “Vibrazioni Mediterranee” grubuyla Martino De Cesare’nin gösterisini canlandıran iki unsurdur.

Yıllardır Taranta’ya da bağlı olarak etnik müzik arayışında olan De Cesare ve arkadaşları Akdeniz müziğinin özelliklerini ve ortak kökenlerini içinde taşıyan bir konsere hayat veriyorlar. Proje İtalyan müzisyenlerin teknik kapasitelerini ön plana çıkarmaktadır.

Ulusal ve uluslararası anlamda pek çok işbirlikleri yapan, akustik gitarda Martino De Cesare virtüözlüğünü Akdeniz ve uyandırıcı melodileriyle mükemmel bir uyum için birleştiriyor. Beraberindeki iki seçkin Napolili müzisyen, perküsyonist Paki Palmieri, bas gitarist Daniele Brenca yer almakta. Bu üçlüye, Notredame’ın Kamburu ve Nişanlılar müzikallerinde de başrol oynayan Taranta’ya bağlı halk geleneğine de hakim olan müzikal sanatçısı Graziano Galatone eklenmiş.

Böyle bir konserde programı oluşturan özel olarak aranje edilmiş Puglia bölgesi kökenli pek çok etnik parça, olağanüstü etkileyici bir toprağın sadece tarihinin, kokularının, renklerinin tadına varma amacını taşımamakta aynı zamanda Akdeniz kültürüyle bölüşülen kökenlerin izini sürmektedir.

Program:
Intro “o sole mio”
Estemporanea minore (De Cesare)
Juana (De Cesare)
Lu rusciu te lu mare (Tradizionale pugliese)
Briganti s’ more (Eugenio Bennato)
Pizzica (tradiz. Pugliese)
O sole mio Caruso (Dalla)
Tu si na cosa grande (Modugno)
Solo percussioni My melody (De Cesare)
Jac (De Cesare – Montecorvino)
Erotico stomp/pizzica (Dalla)
Tarantella del Gargano (tradizionale pugliese)
Birdland (Weather report)

Bilgiler
Tarih: 10 Temmuz 2014 Perşembe Saatler: 20.00
Yer: Casa d'Italia Tiyatro Salonu  L.C.V. info.iicistanbul@esteri.it

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder