16 Haziran 2014 Pazartesi

Viyana İstanbul ile buluşuyor. (21 Haziran ücretsiz)


Bebek Parkı'nda bu sanat performansı 21 Haziran 2014 günü büyük ve merkezi bir sahne üzerinde gerçekleştirilecek.
Sanat şehri Viyana'nın Boğaz kıyısındaki İstanbul'a bir yaz başı selamı olarak: Klasik Viyana müziğinin ve geleneksel Türk müziğinin verdiği ilhamla toplam üç dev ebatta resim ortaya çıkacak:
Saat 17.30'da Viyana devlet balesinin dansçıları Johann Strauss'un dünyaca ünlü Tuna valsının ezgileriyle sahne üzerinde izlerini bırakacaklar. Valsı Türkiye'den bir müzik topluluğu canlı olarak çalacak.
Saat 19.00'da ise Üsküdar Karadeniz dans topluluğu, Türkiye'nin geleneksel Karadeniz halk oyunlarıyla sahnenin üzerine eşsiz bir tablo oluşturacak.

Saat 20.30'daki finalde ise Viyana devlet balesinin kadın dansçıları eşsiz bir tablo yaratacaklar: Viyanalı balerinler Luis Casanova Sorolla tarafından tasarlanan "simasimetric" klasik dans yorumunu Carlos Pino'nun bir bestesi eşliğinde sahneleyecekler. Performansın ve bu sırada yaratılan resimlerin izleyiciler tarafından iyi görülebilmesi için, bu yaratıcılık etkinliği canlı olarak iki dev ekrandan naklen gösterilecek. İzleyenlerin bedensel keyfi için de Viyana'nın geleneksel kahveüreticisi Julius Meinl parkta orijinal Viyana kahvesi ikram edecek. 

Performanslar: 17.30, 19.00, 20.30 #ViennaMeetsIstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder