22 Temmuz 2014 Salı

“ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ” (14-24 yaş arası ücretsiz gezi)

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında yurdun dört bir yanına misafir olacak 25 bin gencin farklı kültürlerle tanışarak, akranlarıyla diyaloglarını arttıracak.

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları içerisinde gerçekleştirilecek seyahatlerden, 14-24 yaşlarındaki gençler ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Proje ile genç bireyler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanıyor. Program 3 gece 4 gün sürecek ve katılımcılar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren yurtlarda konaklayacak.

Seyahat programı Adıyaman, Diyarbakır, Hakkâri, Muş, Tunceli, Sivas ve Şırnak kentlerinde yaşayan toplam 560 gencin katılımıyla Temmuz ayında başlayacak. Bu bölgelerdeki gençler Bursa, Manisa, Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Amasya'ya seyahat edecek.

Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van, Ağustos ve Eylül aylarında da devam edecek olan projeye ev sahipliği yapacak.

PROJE BAŞVURULARI VE SEÇİM KRİTERLERİ

Proje Başvurusu; sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır. Atama sonuçları web/sms yoluyla bildirilecektir. 18 yaşın altındaki gençler başvuru sonunda, sistemin oluşturduğu ”Veli İzin Belgesi”ni velisine imzalatarak, en geç etkinlik gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü veya Gençlik Merkezleri’ne ulaştırması yeterli olacaktır.

Projede son başvuru tarihi yoktur. Proje bitene kadar istenen tarih ve il için başvuru yapılabilir. Ancak bilinmelidir ki; her ilimiz için belirlenmiş bir kontenjan vardır. Bu kontenjanın üzerindeki başvuruların değerlendirilemeyeceği tabiidir.

Gençler, 1 (bir) dönem için 1 (bir) il seçebilecek ve projeden bir kez yararlanma hakkına sahip olacaktır. Tercih ettiği dönem ve il başvurusu kabul edilmeyen gençler sonraki dönemler için yeniden başvuru yapabilecektir. Aynı anda birden çok dönem ve il için başvuru alınmayacaktır.

Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecektir. Bunun dışında başvuru sırasına göre gençler telefonla aranıp programa katılıp katılmayacakları teyit edilecektir. Telefonu açmayan ya da gelmeyeceğini bildirenlerin yerine bir sonraki sırada bekleyen gençler aranacaktır. Böylece asil ve yedek listeler belirlenecektir. Bu gençlere, otobüslerin kalkış yeri ve saati bildirilecektir. Asil ve yedek listedeki gençler, hareket yeri ve saatinde hazır bulunacak, asil listeden gelmeyen olursa sırayla yedek listedeki gençler programa götürülecektir.

Yola çıkmadan önce mutlaka nüfus cüzdanlarınızı yanınıza almayı unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder