26 Ağustos 2014 Salı

FRANCO BATTIATO “Quisque faber fortunae suae" sergisi

Açılış, S.E. Gianpaolo Scarante Türkiye’deki İtalya Büyükelçisi,Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediye Başkanı Enzo BiancoKatanya Belediye Başkanı ve sanatçı Franco Battiato'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Sergi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Türkiye’deki İtalya Büyükelçiliği- tarafından Fiorella Nozzetti’nin organizasyon ve sanatsal koordinasyonuyla Beyoğlu Belediyesi, Katanya Belediyesi işbirliğiyle ve T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde düzenlenmiştir. Sanatçı Franco Battiato’nun Türkiyedeki ilk kültürel ve sanatsal etkinliğidir. İtalyan ve uluslararası kültürel panoramasının eklektik ve önemli sanatçısı Franco Battiato hem rafine ve popüler bir yazar, kompozitör, klasik şemaların dışına çıkmış içgözlemci bir film yönetmenidir. Düşsel konularda gezinen ressam eserlerinde özgün yaratıcılık yankıları çağrıştıran atalarının çehresini hatırlıyor. Sergideki eserler sanatçının yirmi senelik araştırmasının ürünü olan meditasyon, ruhsal arayış, özbilgiye susamışlık konuları üzerine olup, izleyiciyi her şeyde ısrarcı olan “daha ileri” bir olasılığın keşfine açık derin, dikkatli bir bakışa davet ederek seyredenin zihinsel testlerini tetiklemektedir. Eserlerin temaları izleyiciyi Franco Battiato’nun müzikal, şiirsel ve görsel unsurların içiçe geçtiği doğu dünyasınolan ilgisinin açığa çıktığı komple ve eklektik kişiliğiyle tanıştıracak. Sanatçının sunduğu konular için ideal bir mekan olan Doğu ile Batı arasındaki körü konumundaki İstanbul’da olağanüstü bir sergi imkanı. Sergiye Gabriele Mandel, Luigi Turinese, Fiorella Nozzetti ve Elisa Gradi tarafından yazılmış metinlerin ve eser görsellerinin yer aldığı ikil dilde hazırlanış (italyanca/türkçe) bir katalog eşlik edecektir.

Tarih: 09 Eylül 2014 Salı - 20 Eylül 2014 Cumartesi Saatler: 18.00
Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi , İstikal caddesi no. 217, Beyoğlu, İstanbul
Sergi 20 Eylül tarihine kadar açık kalacak ve Pazar hariç her gün 9.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder