30 Nisan 2014 Çarşamba

SinemaDansAnkara festivali (ücretsiz)

SinemaDansAnkara 27 ülkeden 100 dans filmini ücretsiz olarak Ankara seyircisiyle buluşturuyor. Festivalin açılış programı ilk gösterimlerini festivalde yapacak Türk yönetmenlerin 8 filminden oluşuyor. 

Film gösterimlerinin yanı sıra festivalde dans filminin estetiği ve pratiği ile ilgili ulusal ve uluslararası konuşmacıların katılacağı sunumlar yapılacaktır. Halka açık bu sunumlar Türkçe - İngilizce simultane tercüme edilecektir.

Ayrıca Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nde eğitim gören dans ve sinema öğrencilerinin katılacağı 4 günlük “VUSLAT” adlı dans filmi yapım atölyesi gerçekleştirilecektir. Atölyede yerli ve yabancı eğitmenler eşliğinde altı adet 1 dakikalık kısa dans filmi çekilecek ve festival kapanışında gösterimleri yapılacaktır.

Festival süresince Goethe Enstitüsü’nün sergi salonunda fotoğraf sanatçısı Osman Ürper’in “Dansa Dair” adlı sergisi seyirci ile buluşacaktır.

Eğitimcilerin destekleriyle yaptıkları projelerle dikkat çeken Ankara’nın Çinçin mahallesindeki Polis Amca Ortaokulu öğrencileri için bir özel gösterim düzenlenecektir.

Festivale Almanya ve Hollanda’dan yönetmen, koreograf, film müziği bestecisi ve dramaturglardan oluşan altı konuk eğitmen davetlidir. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışından filmleriyle festivale katılan bir çok yönetmen ve koreograf gösterimlerin ardından seyircilerin sorularını cevaplayacaklar.

Yine festivalin bir projesi olarak “Veda” ve “Vefa” isimli Türkiye Hollanda ortak yapımı iki dans filmi çekilmiştir. Amsterdam’da çekilen ilk film “Veda” şimdiden bir çok uluslararası festivale kabul edilmiştir.

Festival Mekanı : Ankara Goethe Enstitüsü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder