5 Mayıs 2014 Pazartesi

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ


17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 8-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek.



Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek için çıktığı yolculukta 17. yaşına ulaştı. Bu kesintisiz serüvende, sinemaya kamera arkasında ve önünde değer katmış çok sayıda kadını seyircileri ve takipçileriyle buluşturan Festival, her yıl mayıs ayında Ankara’ya dünyanın dört bir köşesinden birbirinden nitelikli filmler getirmeyi, başkentli sinemaseverlere rengarenk etkinliklerle merhaba demeyi sürdürüyor.

8 Mayıs’ta başlayacak Festival; filmleri, söyleşileri, atölyeleri, sergileri ve daha birçok sürpriziyle seyircisine sinemayla dopdolu bir hafta vadediyor. Festival, bu sene Norveç’ten Özbekistan’a, Finlandiya’dan Japonya’ya, Filistin’den Gana’ya 39 ülkeden 107 filmi sinemaseverlerle buluşturacak.

17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 8 Mayıs Perşembe akşamı Devlet Opera ve Balesi’nde yapılacak Açılış Töreni ile başlayacak. Gecede festivalin ödülleri de sahiplerine sunulacak.

“UÇAN SÜPÜRGE ONUR ÖDÜLÜ”nü Muhterem Nur alacak.

“BİLGE OLGAÇ BAŞARI ÖDÜLLERİ” bu yıl farklı dallarda altı kadına verilecek: Sinema yazarı Alin Taşçıyan, kurgucu Çiçek Kahraman, sanat yönetmeni Natali Yeres, yönetmen Nezahat Gündoğan, oyuncu Şebnem Sönmez ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan.
“TEMA ÖDÜLÜ” ise “Benim Çocuğum” belgeseli ve LİSTAG’a gidecek.

FESTİVAL SİNEMASI: KIZILIRMAK
17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde kurmaca uzun metraj filmlerin gösterimleri Ankara’da sanat filmlerinin tek adresi olan Kızılırmak Sineması’nda yapılacak. Zamana direnen Kızılırmak Sineması festival zamanı şenlenip eski güzel günlerini hatırlayacak.

KISA VE BELGESELLER GOETHE INSTITUT ANKARA’DA
17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin programında yer alan kısa metraj ve belgesel filmler Goethe Institut Ankara’da (Alman Kültür Merkezi) sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerin ücretsiz yapılacağı Goethe, Festival’in söyleşi ve forumları ile fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak.
http://festival.ucansupurge.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder