28 Eylül 2014 Pazar

3. Uluslararası Klarnet Festivali (8-15 Ekim)

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali, 8-15 Ekim tarihleri arasında müzikseverlerle buluşuyor.

Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaygın olarak kullanılan klarnet, müzik kültürümüzde önemli bir yere sahiptir ve halkımızca da çok sevilen bir enstrüman olagelmiştir. İnsan sesine benzeyen tınısı ve farklı duyguları yansıtabilme özelliği ile her tür müziğin içinde duyabileceğimiz klarnet oldukça yaygın kullanıma sahip baş enstrümanlarımızdandır.

Farklı kültürleri biraraya getiren, klarnete ruh veren, onu dillendiren ve Türkiye’den dünyaya sesini duyuran büyük ustaların yetiştiği bu topraklarda Uluslararası Klarnet Festivali’nin düzenlenmesi fikri festivalimizin Sanatsal Danışmanı olan ünlü klarnet virtüözü Serkan ÇAĞRI tarafından geliştirildi ve Notist Müzik Organizasyon tarafından hayata geçirildi.

“Müziğin Sultanları”
11 EKİM 2014 CRR Saat : 20.30

Eşine rastlanmayan çok özel bir konseptte sanat severlerin beğenisine sunulacak olan konser, tamamı kadınlardan oluşacak olan TOİSAD KADIN ORKESTRASI eşliğinde Kolombiyalı kadın şef CECILIA ESPINOSA yönetiminde, Alman klarnetist SABINE GROFMEIER ve Türk klarnetist MERVE NUVASİL’in solistliğinde gerçekleşecek.


Aşık Veysel anısına “Ustaya Saygı”Gala Konseri 12 EKİM 2014 CRR Saat : 20.30
Festivalin galası olarak gelenekselleşen ve büyük ilgi gören “Ustaya Saygı Konseri” ise halk müziğinin büyük ustası AŞIK VEYSEL'i doğumunun 120. yılında anmak üzere 12 Ekim gecesi CRR sahnesinde olacak. Bu yıl çok özel konukların katılımıyla, gerçekleşecek olan konserde FETTAH CAN, GÖKHAN TEPE, HAKAN AYSEV, İSMAİL ALTUNSARAY, LİNET, ÖYKÜ GÜRMAN, SERKAN ÇAĞRI, YAVUZ BINGOL, YONCA LODI, ZARA, büyük usta AŞIK VEYSEL eserlerini yorumlayacak. Sanatçılara, ORHAN ŞALLIEL yönetimindeki dev orkestra eşlik edecek.

“Aşk-ı Nefes Konseri”13 EKİM 2014 CRR Saat : 20.30
Dünyanın pek çok yerinde verdikleri konserlerle müzikleri ilgiyle takip edilen dünyaca ünlü ney ustası ÖMER FARUK TEKBİLEK ile klarnetin dünya markası SERKAN ÇAĞRI, "AŞK-ı NEFES" ortaklığında aynı sahneyi paylaşıyorlar. Ömer Faruk Tekbilek ve Serkan Çağrı'nın birlikte yapacakları ortak müzik yolcuğunda ney ve klarnetin etkileyici sesinden insanlığın, kültürlerin ve duyguların ortak paydada buluşmasına şahit olacaksınız.

“Burhan Öcal &Trakya All Stars Feat. Sali Okka ve Orkestrası” 14 EKİM 2014 CRR Saat : 20.30
Ünlü perküsyon sanatçısı BURHAN ÖÇAL ve Trakya’daki müzisyen kahvelerini gezerek topladığı 12 Roman müzisyenden oluşan grubu TRAKYA ALL STARS, nefes kesen performansı ile Balkanların parlayan yıldızı Bulgar klarnetist SALİ OKKA ile aynı sahneyi paylaşacak ve bu topluluk coşku dolu bir konsere imza atacaklar.

“Balkan Clarinet Summit” 15 EKİM 2014 İ.T.Ü Mustafa Kemal Amfisi Saat : 20.30
Festivalin kapanış konseri ise İTÜ Mustafa Kemal Amfisi'nde dünyanın pek çok yerinde konserler veren “BALKAN CLARINET SUMMIT” adlı topluluk tarafından verilecek. Dünya klarnetçilerini tek nefeste buluşturan bu konserde Avrupa’nın önde gelen klarnet sanatçıları STAVROS PAZERENTSIS (Yunanistan), OĞUZ BÜYÜKBERBER (Türkiye), SLOBODAN TRKULJA (Sırbistan), SERGIU BALUTEL (Romanya), STEFAN SCHORN (Almanya) birlikte performans sergileyecekler.

FESTİVAL’İN DİĞER ETKİNLİKLERİ
“Genç Nefesler Klarnet Yarışması” 8 EKİM 2014, İTÜ MİAM Mustafa Kemal Amfisi
3. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında düzenlenen bu yarışma güçlü jürisi ile genç nefeslerin kendisini göstermesi için fırsat tanıyor.

“Tınısal Anlamlar” Resim Sergisi 11 EKİM 2014, CRR
Ressam Şaban Tuncer’in duygu ve birikimlerinden süzülen eserleri, Cemal Reşit Rey’in Sergi Salonu’nda sanatseverler ile buluşacak.

Açık Hava Etkinlikleri 8, 9, 10, 11 EKİM 2014
Genç müzisyenlerden oluşan müzik gruplarının İstiklal Caddesi’ndeki “Tramvay Sahne”de, Ortaköy Meydanı'nda ve Şehir Hatları Vapur seferlerinde canlı performansları İstanbullularla buluşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder