20 Ekim 2014 Pazartesi

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 8 – 16 Kasım

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 33. kez 8 – 16 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda “Sinemamızın 100 Yılı” teması kapsamında edebiyat ve sinemanın önde gelen isimlerinin katılacağı söyleşiler ve panellerle birlikte bu yıl fuarın onur konuğu olan Macar edebiyatının güncel ve klasik örneklerinin yer alacağı etkinlikler ve profesyonel buluşmalarla gerçekleştirilecek.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hafta içi 10.00 – 19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuarın giriş ücreti 5 TL

ONUR YAZARI ATİLLA DORSAY
(d. 17 Mart 1939, İzmir) Türk sinema eleştirmeni, yazar, gazeteci, mimar.
1964 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Yüksek Mimarlık bölümünden mezun olan Dorsay, iki yıl sonra Cumhuriyet gazetesinde sinema üzerine yazmaya başladı ve sonra bunu asıl meslek olarak seçti. Cumhuriyet’te 27 yıl sürekli yazdıktan sonra Milliyet ve Yeni Yüzyıl’da yazdı. En son olarak Sabah'ta yazmaya başladı. 8 Nisan 2013 tarihinde yazdığı bir köşe yazısıyla da bu gazeteden ayrıldı.
Sinema dışında yemek kültürü, şehircilik ve yaşam kültürü üzerine yazılar yazarak kitaplaştırdı. İKSV yürütme kurulu ve Siyad kurucu üyesi ve onursal başkanı olan Atilla Dorsay, aynı zamanda müzikle de ilgilenmektedir. 1985'ten bu yana TRT 2'de sinema üzerine programlar yapan Dorsay, ayrıca dokuz yıl boyunca (1995'e kadar) TRT Radyo 3’te müzik programları yaptı.
Çeşitli festival ve yarışmalarda jüri üyeliği yapan yazar, FIPRESCI - Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu’nun Türkiye temsilcisidir. 1979'da çevrilen Vatandaş Rıza adlı bir de film senaryosu yazmış olup, sadece Yeşilçam değil, dünya sinemalarını da yakından izlemektedir. Bugüne kadar 45 kitap yazmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder