15 Ekim 2014 Çarşamba

GELECEK ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL sergisi ücretsiz (2. İstanbul Tasarım Bienali )

GELECEK ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL
2. İstanbul Tasarım Bienali
1 Kasım – 14 Aralık 2014
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu / Harita
Pazartesi hariç hergün 10:00 – 19:00 Ücretsiz

İKSV tarafından düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla gerçekleştiriliyor. 1 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek olan bienalin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, 53 projeye ve bienal süresince devam edecek farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
 
2. İstanbul Tasarım Bienali, "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığı altında şu sorunun cevabını arıyor: “Şu anda gelecek nedir?” Bienal, tasarımcıları manifesto üzerine yeniden düşünmeye, bu güçlü ve verimli janrı nereden geldiğimiz, nerede bulunduğumuz ve nereye gittiğimiz konusunu yeniden ele almak için bir platform olarak işe koşmaya davet ediyor.

Tarih boyunca manifestolar sınırsız diyaloğu besleyen ve radikal bir süreç olarak sorgulamanın peşinden koşan hedef beyanları olarak işlev gördü. Manifestolar çoğunlukla beyanla arzu arasında bir yerde duran metinler olarak üretildi. Peki bugünün bağlamında manifestoyu tasarımda eleştirel düşünce için bir katalizör olarak nasıl geri kazanabiliriz? Manifesto bir eylem, bir hizmet, bir kışkırtma veya bir nesne olarak yeni baştan icat edildiğinde, hem olumlu hem de olumsuz sonuçlara yönelik özgün ürünler oluşturmak yolunda hangi yeni ihtimalleri barındırabilir?

Hızlı bir dönüşümden geçen İstanbul, tasarıma ve tasarımın günlük hayatla ilişkisine dair alternatif düşünce üretmenin merkezlerinden biri. Dolayısıyla, dünyamızın yeni koşullarına cevap veren çeşitli tasarım fikirlerini buluşturacak bir bienal için ideal yer. Şehri projeler, konuşmalar, atölye çalışmaları, yayınlar ve eylemler için olduğu kadar online inisiyatifler oluşturmak için de dinamik bir uzam olarak kullanacak olan bienal, toplumun yeteri kadar incelenmemiş veya göz ardı edilmiş yönlerine odaklanan ve tasarlanmış, kurgulanmış ve sayısallaşmış çağımız hakkında araştırma ve fikir alışverişini kışkırtacak yeni tutum ve duyarlıkları teşvik eden uluslararası projelere yer verecek.
http://tasarimbienali.iksv.org/tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder